„Европа в Лудогорието“ е в Лозница в понеделник, предстоят и събития за европредседателството в четири читалища в села от област Разград

05.11.2017

   Лозница е домакин на поредното публично информационно събитие под надслов „Европа в Лудогорието“. То ще се проведе в понеделник, 6 ноември, в Червената зала на читалище „Пробуда 1912“ от 17,00 ч. 

   Събитието ще бъде открито от Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и Кмета на община Лозница Айхан Хашимов. В програмата са включени две мултимедийни презентации – „Десет години България в Европейския съюз и Българското председателство на Съвета на ЕС“ и „Лудогорието преди членството на България в Европейския съюз и сега“.
   На събитието ще бъдат представени европейски проекти, реализирани в община Лозница, ще се проведе и дискусия на тема „Идеи за социално-икономическото развитие на община Лозница със средства от ЕС. Българското председателство на Съвета на ЕС – възможности и перспективи“.

   Вторият панел на публично-информационното събитие включва културна програма. В нея ще участват носителката на награди от множество музикални конкурси Пламена Петрова от класа по поп пеене на Свилена Дечева в ЦПЛР-Център за работа с деца-Разград, както и Градският мажоретен състав към ЦПЛР-ЦРД-Разград. Част от събитието е и фотоизложба на тема „Европа в Лудогорието. Поглед от високо“, която включва 23 снимки с дрон на обекти в област Разград, изградени или ремонтирани със средства от ЕС.

   Това е третото и последно публично информационно събитие от поредицата „Европа в Лудогорието“, което се организира от Областна администрация-Разград във връзка с предстоящото председателство на Република България на Съвета на Европейския съюз и в рамките на Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г.

   Мултимедийните презентации и изложбата обаче ще бъдат представени и на други четири информационно културни събития, които са част от Комуникационната стратегия. Те се организират от четири читалища в област Разград: на 10 ноември е събитието, което организира НЧ“Просвета 1883“-Гецово, на 27 ноември – събитието на НЧ“Образование 1894“-Езерче, на 28 ноември – на НЧ“Напредък 1896“-Голям извор, а на 29 ноември – на НЧ“Просвета 1919“-Брестовене.Към началото на страницата