Областният управител честити Деня на готвача на възпитаници на ПГИ“Робер Шуман“-Разград

20.10.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост в Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“-Разград на тържество, посветено на Международния ден на готвача.

   Събитието се проведе днес в Учебната кухня на гимназията. Там бе подредена вкусна експозиция от кулинарни творби на възпитаниците на училището, които се обучават да се занимават  с ресторантьорство, а коктейлите се приготвяха пред очите на гостите и с вещите напътствия на преподавателя Соня Стоянова. След демонстрациите започна дегустацията на ученическите творения.

    Г-н Хюсмен честити празника на бъдещите готвачи, пожела им да държат труда им да се оценява достойно, но и да са упорити в учението, тъй като България ще е по-добра и по-развита, ако те знаят повече. Областният управител поздрави и учителите, и ръководството на гимназията за добрата им работа. „Не за първи път посещавам това училище, човек се връща, където му е интересно, където се работи и хората са активни“ – обясни г-н Хюсмен причината след първия учебен ден отново да уважи поканата на ПГИ“Робер Шуман“, той призова и другите училищата да са така активни.

   Гости на тържеството, посветено на Деня на готвача, бяха още: началникът на РУО-Разград Ангел Петков, началникът на отдел „Образование“ в община Разград Елка Драмалиева, директори на други професионални училища в града.Към началото на страницата