Областният управител поздрави студентите от Филиал Разград на РУ“Ангел Кънчев“ за Новата учебна година

18.09.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържеството за откриване на Новата учебна година във Филиал Разград на РУ“Ангел Кънчев“-Разград днес.

   В обръщението си към студентите от единственото разградско висше учебно заведение г-н Хюсмен им пожела успех и изрази убеждението си, че Европа ще е по-силна, когато с усвоените в университета знания се включат в обществения и икономически живот на България. Областният управител припомни, че част от първокурсниците са във Филиала вследствие на инициирана от него среща с представители на местния бизнес. В дискусията стана ясно, че предприемачите имат нужда от инженерни специалисти и от тази учебна година в Разград вече ще се подготвят 24 бъдещи инженери. Преподавателите им ще идват от Русенския университет, но обучението ще се извършва в Разград. „Като Областен управител на Разград ще продължа да правя всички възможно и невъзможно, за да се поддържа и развива Филиалът, защото един град без висше учебно заведение е обречен на гибел“ – категоричен бе г-н Хюсмен. „Защо пък някога Филиалът да не стане и самостоятелен университет, ние сме местни патриоти“ – допълни с усмивка Областният управител.

   Общо 76 са новоприетите студенти във Филиал-Разград Приемът ни е изпълнен на 100% - съобщи директорът на институцията доц.д-р Станка Дамянова.
    На тържеството за откриване на Новата учебна година бяха изпратени и випускниците от 2017 г., те са 45, от тях 8 са отличниците. От тяхно име благодарност към преподавателите изрази отличничката на випуска Дилек Рафи.

   Гости на тържеството бяха: народният представител Денчо Бояджиев, заместник-ректорите на РУ“Ангел Кънчев“, председателят на Студенския съвет при РУ Станимир Бояджиев, представители на фирми, в които се реализират студентите от Филиала. Поздравителни адреси изпратиха народният представител Десислава Атанасова и кметът на Разград д-р Валентин Василев.Към началото на страницата