Областният управител бе гост на събора, посветен на 120 години от основаването на ЛРС“Сокол“-Разград

17.09.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на ловен събор – част от събитията, с които Ловно-рибарско сдружение „Сокол“-Разград отбеляза 120 години от създаването си.

   Мероприятието се проведе в местността „Пчелина“ край Разград днес под патронажа на кмета на Разград д-р Валентин Василев. Сред официалните гости председателят на сдружението Пенчо Пенчев представи първо г-н Хюсмен и д-р Василев като хора със същото потекло и хоби като събралите са на поляната на „Пчелина“ любители на лова. Събитието уважи и председателятна Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България инж. Васил Василев, който връчи кристален плакет на разградското сдружение и припомни, че то е от най-старите в страната. Сред гостите бяха и: управителят на фирма „Сокол-БЛРС“ Борислав Бечев, директорът на Държавно горско стопанство-Разград Пламен Колев, директорът на Държавно горско стопанство „Сеслав“ Тони Димитров, представители на сдружения от съседни региони.

   Съборът започна с освещаване на знамената на 31 дружинки, церемонията извърши отец Цоньо, който също е ловец от дружинката в Цар Калоян. Знамената са подарък от управата на сдружението по повод юбилея, от едната им страна е логото на ЛРС“Сокол“, а от другата – името на съответната дружинка. На събора бяха наградени 31 заслужили ловци - по един от всяка дружинка. Призове получиха и победителите в провелия се вчера на обновения стрелкови комплекс турнир по стрелба дисциплина „скийт“ или стрелба по панички. Отборният победител е Ловна дружинка 21-Гецово, на второ място – Благоево, на трето – Веселина. Индивидуалният шампион е Красимир Кулев от Гецово, на второ място е Тодор Събев от дружинката в Сейдол, на трето – Николай Николов от Веселина.

   Програмата на събора включваше още изпълнения на танцьорите от Детска танцова студия „Капанче“ към читалище „Напредък“ и фолклорната певица Пенка Борисова.Към началото на страницата