Областният управител бе гост на демонстрациите за Празника на пожарникарите

14.09.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на демонстрации на новата техника на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Разград.

    Навръх професионалиня си празник пожарникарите заедно с тийнейджъри от отрядите „Млад огнеборец“ в ОУ„Никола Икономов“-Разград показаха своите умения за гасене на пожари, използвайки получената през последните няколко години нова техника. С 12 пожарни и други специализирани машини е обновен автопаркът на огнеборците от 2013 г. насам и старите пожарни са само фон за демонстрации и база за сравнение на развитието на структурата. „При вас нагледно виждаме старата България и обновената България, част от Европа“ – коментира г-н Хюсмен в обръщението си към пожарникарите. Той им пожела да са здрави и по-рядко да се налага да използват новите автомобили.

   Гости на демонстрациите бяха още: кметът на Разград д-р Валентин Василев, директорът на ОДМВР-Разград Ивайло Йовчев, изпълнителният директор на „Амилум България“ Светлозар Караджов, деца от четвърта група в ДГ“Детелина“-Разград, граждани.

   След демонстрациите архиерейският наместник отец Георги отслужи водосвет за здраве и безаварийна работа на пожарникарите и техниката. Към началото на страницата