Областният управител участва в обучение с министър Лиляна Павлова и началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова

09.09.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в петък в изнесено обучение на представители на Областните администрации във връзка с изпълнението на дейностите по провеждане на комуникационните инициативи от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г. Лектори на събитието в Боровец бяха министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова.

   Обучението бе по повод ангажиментите на Областните управи по провеждане на три публични събития в различни населени места, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане приоритетите на Българското председателство ва Съвета на ЕС. Събитията ще са от два панела – в първия ще бъдат представени мултимедийни презентации, а вторият ще е част от съпътстваща програма – изложби, конкурси, спортни събития и други.

   Пред областните управители от цялата страна министър Павлова обясни ключовите послания на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, а заместник-министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Моника Панайотова представи в детайли мултимедийната презентация, посветена на десетата годишнина от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

   В област Разград се предвижда трите събития да са през месец октомври в Исперих, Кубрат и Лозница, още четири събития ще се случат и в четири читалища в региона.

   В цялата страна по време на българското председателство през първата половина на 2018 г. ще се проведат 237 събития – съобщи по време на дискусията министър Павлова.Към началото на страницата