Областният управител почете Деня на Съединението в Разград и Исперих

06.09.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в две тържества по повод 132 години от Съединението на България с Източна Румелия. В Исперих той поднесе венец пред паметника на Хан Аспарух, а в Разград – пред Войнишкия паметник.

   Отбелязването на Деня на Съединението в Исперих започна с издигане на националното знаме, продължи с тържествено  слово, произнесено от председателя на Общинския съвет Даниел Димитров. След това венци и цветя пред паметника на хан Аспарух поднесоха: Областният управител Гюнай Хюсмен, председателят на Общински съвет-Исперих Даниел Димитров, представители на групите политически сили с местния парламент, граждани.

   В Разград тържеството на площад „Възраждане“ започна с исторически факти за Деня на Съединението, припомнени от две ученички от клуба по история в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, както и от уредника в къща-музей „Димитър Ненов“ Нели Николова. След това под звуците на изпълнения на Градския духов оркестър венци и цветя пред Войнишкия паметник бяха поднесени: от кмета д-р Валентин Василев и председателя на Общинския съвет Надежда Радославова, от името на народния представител Десислава Атанасова, от народния представител Денчо Бояджиев, от Областния управител Гюнай Хюсмен и заместник областния управител Евгени Драганов, от групата общински съветници от ГЕРБ, от групата общински съветници от БСП, от коалиция „Обединени патриоти“, от Областния и Общинския съвет на Съюза на пенсионерите, от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от съветниците от „Нова република“, от директора на ТМЦ-Разград Тодор Мадолев, от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, НЧ“Развитие 1869“-Разград и граждани.Към началото на страницата