Двама отличници от Разград получиха Национални дипломи и награди от по 100 лева от Областния управител

01.09.2017

   Национални дипломи връчи на двама зрелостници от Разград Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Отличниците получиха и по две парични награди, едната от г-н Хюсмен.

    „Горд съм, че имам честта да връча Националните дипломи на МОН на такива млади хора с бъдеще, надявам се от Тони и Наско да започне възходът на образованието в Разградска област, което в момента е в плачевно състояние. Заедно със заместниците ми ще направим всички възможно и дори невъзможното, за да се оптимизира училищната мрежа в региона и вярвам, че догодина резултатите в образователната сфера ще сасъвсем различни.“ – каза Областният управител преди да връчи дипломите на Антония Косева и Атанас Груев.

    Подобен приз от Министерството на образованието и науката получават ученици, които през целия гимназиален курс на обучение са завършвали учебните години с отлични оценки, имат 6 и на матурите, а освен това и постижения в национални конкурси. През последните 3 години такива дипломи в област Разград се връчват за пръв път – каза началникът на Регионалното управление по образование-Разград Атанас Дончев. Те имат морална стойност, но към тях двамата младежи получиха и още награди – външна памет от РУО-Разград, по 100 лева от Клон-Разград на Съюза на математиците, както и по 100 лева лично от Областния управител.

   Антония Косева е възпитаничка на ППМГ“Акад. Никола Обрешков“. Тя вече е студентка специалност „Архитектура“ в УАСГ-София. Интересите са в областта на математиката, българския език и изобразителното изкуство.

    Атанас Груев завърши ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, приет е „Компютърни науки“ в СУ“Св. Климент Охридски“. Има интереси в областта на математиката, английския език, историята, руския език.

    И двамата коментираха, че са доволни от образованието, което са получили в разградските гимназии. „В гимназията се научих да си подреждам приоритетите“ – каза Атанас Груев. И двамата признаха обаче, че е необходима и лична мотивация, за да постигнат успехите си.

    Поздравления двамата младежи получиха и от заместник областният управител Евгени Драганов, той им пожела да не забравят родния край.Към началото на страницата