Ръководството на Областна администрация поздрави художника Васил Карадимов за неговия юбилей

14.07.2017

  Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и неговите заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов поздравиха художника Васил Карадимов за 80-годишния му юбилей.

  Букет с препратки към изобразителното изкуство и откупка на творба на именития художник бяха подаръкът от Областна администрация-Разград за юбиляра.

  „Щастлив съм, че споделям прекрасния празник с Вас и имам удоволствието да съм съвременник на Вашите творчески постижения! Най-много обаче ме радва, че създавате своите шедьоври в нашия общ дом – Лудогорието – и сте част от уникалния и богат с духовност регион. За мен Вие чрез Вашите произведения сте истински културен посланик на Област Разград пред света“ – се казва в поздравителния адрес на г-н Хюсмен до Васил Карадимов.

   На тържеството за годишнината тази вечер в галерията и ателието на художника г-н Хюсмен отбеляза, че творецът има вдъхновяваща муза и стимул в създаването на картините си, в които се вижда една модерна и красива България. 

    Васил Карадимов също благодари на съпругата си – негова муза, куратор и пръв критик. „Подбрах картини от различни периоди в творчеството ми, които показват пътя, който съм изминал. Надявам се да възприемате духовното послание, което изпращам към вас, да възприемате вълнението и стремежа ми, волята да правя голямо изкуство. Смятам, че изкуството трябва да говори, творбата не трябва да бъде мъртва, трябва да ангажира зрителя, да възпитава, да обучава и по този начин всеки един от нас, когато общува с изкуството, да чувства благородното мувлияние.“ – каза Карадимов пред почитателите на изкуството си и свои приятели.

   Поздравителен адрес до юбиляра изпрати и председателят на Съюза на българските художници Любен Генов.Към началото на страницата