Областният управител поздрави предприемач за нова инвестиция в Разград

30.06.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова бяха гости на тържество по повод откриването и освещаването на новата сграда на печатница „Разград-Полиграф“ ООД.

   „Похвално е, че в Област Разград има такова предприятие на свръх европейско ниво, от името на държавата Ви благодаря, че Ви има, нека Област Разград се гордее с  Вас“ – обърна се г-н Хюсмен към собственика на фирмата Теодор Ролев.

   100 човека работят в структуроопределящото за региона предприятие. Цялостната инвестиция в сградата, машините и съоръженията е 1 600 000 лева. С нея е увеличен капацитетът на производството, новото развитие е в листовия печат, обновяването вече е довело до подписване на нови договори с партньори от чуждестранни фирми – обясниха Ролев и управителят на фирмата Веселин Спасов. „Разград-Полиграф“ традиционно е в Топ 3 на производителите на тетрадки и ученически пособия в България – допълни Ролев.

   Гости на тържеството бяха още: председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова и дългогодишни партньори на „Разград-Полиграф“ от Разград, съседни градове и от София.

    Новата сграда бе осветена от архиерейския наместник отец Георги. Едновременно с нея официално отвори врати и бирария „Адлер“, намираща се до печатницата, в заведението бе коктейлът по случай откриването на новата сграда.Към началото на страницата