Заместник областният управител Евгени Драганов откри финалите по тенис на маса от „Ученически игри 2017“

09.06.2017

   Заместник областният управител Евгени Драганов откри финалите по тенис на маса за момичета и момчета 5-7 клас от „Ученически игри 2017“.

    Състезанието започна днес в спортната зала на ОУ“Васил Левски“-Разград, продължава до неделя, когато за 10,30 ч. е насрочено награждаването. В турнира участват отбори момичета от: Две могили, Варна, Свищов, Бургас, Чепеларе, Роман, Златица, Ардино, София и Разград, при момчетата тимовете са от: Търговище, Ардино, Варна, Перник, Горна Оряховица, Сливен, Роман, Панагюрище, София и Разград. Представители на област Разград и при момичетата и при момчетата са от ОУ“Д-р Петър Берон“-с. Осенец.

    Организатори на надпреварата са: Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионално управление на образованието-Разград, Областен клуб „Спорт в училище“-Разград, СКТМ“Лудогорец“-Разград и община Разград.

    На официалното откриване на турнира присъстваха: заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на РУО-Разград Атанас Дончев, началникът на отдел „Образование“ в община Разград Елка Драмалиева, председателят на Областния клуб „Спорт за учащи“ Милена Стоянова, председателя на СКТМ“Лудогорец“ Мартин Нешев. Главен ръководител на състезанието е Цветан Танев, главен съдия – Симеон Тодоров, а главен секретар - Мартина Терзиева.

    В приветствието си към участниците в турнира заместник областният управител Евгени Драганов пожела на младите състезатели да станат достойни представители на България на европейски, световни и олимпийски състезания. Поздрави ги за избора да тренират тенис на маса, да възпитават у себе си спортен дух и да растат извън среда на наркотици и агресия. Пожелавам ви и да си тръгнете с прекрасни спомени от Лудогорието – каза още Драганов. По думите му в момента Разград е столица на „Ученическите игри“, вчера той откри още едно състезание от този турнир – по волейбол за момчета от 5-7 клас.

    Част от церемонията по откриването на „Ученическите игри“ по тенис на маса бе и полагането на клетва за честна игра и съдийство. От името на състезателите обещанието изрече Румелина Иванова от ОУ“Д-р Петър Берон“-Осенец, а на съдиите – Симеон Тодоров. Той получи специална награда от РУО-Разград „За изключителен принос в развитието на ученическия спорт“.

    Музикалният поздрав за участниците в състезанието бе от Мария Божидарова от класа по поп пеене на Свилена Дечева в Центъра за работа с деца.Към началото на страницата