Областният управител приветства участниците в конференция на „Америка за България“

08.06.2017

    Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова бяха гости на конференция „Силата на общността“, организирана в Разград от Фондация „Америка за България“.

   Събитието бе посветено на представяне на успешни проекти в цялата страна, подпомогнати от неправителствената организация и намерили подкрепа и от местната общност. Сред тях и две инициативи на територията на област Разград – изложбата на Детския научен център „Музейко“ и изграждането на Мултифункционален център „Време за приключения“ в ОУ“Васил Левски“-Разград. И двете имат подкрепата на местния бизнес и общността, изискване на фондацията е подпомаганите проекти да имат 25% съфинансиране. За първото гостуване в страната на изложбата „Изобретенията“ на „Музейко“ бе предпочетен Разград именно заради това, че бизнесът се обедини и финансира инициативата с 30 000 лева, това обединение е сред причините да изберем Разград като един от трите региона, които ще финансираме приоритетно през 2019 г. – обясни програмният  директор на „Америка за България“ Надя Захариева.

   „Благодаря ви за това, което правите за България и в частност за Разград“ – обърна се към организаторите в приветствието си Областният управител Гюнай Хюсмен. „Изключително удовлетворен и радостен съм от факта, че през 2019 г. нашият регион ще е приоритетен за финансиране от страна на „Америка за България“. Това, към което мога да си позволя да ви обърна внимание, е, че освен жителите на областните центрове, от подкрепа имат нужда и активните хора в по-малките градове и села. Благодаря ви от името на трудолюбивите хора от Лудогорието!“ – заяви г-н Хюсмен.

   „Не можеше тази среща да има по-оптимистично начало“ - коментира думите на Областния управител изпълнителният директор на „Америка за България“ Десислава Тальокова, която представи дейността на фондацията досега.

  На конференцията бяха представени проекти на Българския дарителски форум, сдружение „Деветашко плато“, „Time Heroes“ и други.

   Гости на събитието бяха и кметът на Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова.

   Следващата от поредица срещи на „Америка за България“ в Разград ще е през септември.Към началото на страницата