Заместник областният управител Евгени Драганов откри финалите по волейбол на „Ученически игри 2017“

08.06.2017

   Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов откри финалите на „Ученически игри 2017“ по волейбол за момчета 5-7 клас.

    За пръв път Разград е домакин на финално състезание по този спорт – съобщи експертът в Регионално управление на образованието-Разград Николай Миланов. В турнира в спортна зала „Лудогорец“ участват отбори от 10 училища в цялата страна – от Омуртаг, Дупница, София, Варна, Червен бряг, Смолян, Сливен, Кърджали, Бяла Слатина и Разград. Организатори на надпреварата са: Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионално управление на образованието-Разград, Областен клуб „Спорт в училище“-Разград и община Разград.

    В приветствието си към участниците в турнира заместник областният управител Евгени Драганов поздрави треньорите на десетте отбора за това, че подготвят спортисти в този традиционен и донесъл световна слава на България спорт, като припомни и последното постижение на българските национали – победата над Русия преди дни. На момчетата пожела да изберат волейбола за своя кауза и да постигнат спортните върхове на Казийски, Соколов и компания. Г-н Драганов се обърна и към съдиите на турнира с пожелание да допринесат да се получи хубав спортен празник. „Нека всички участници в състезанието отнесат по родните си места приятни спомени от Разград и като се върнат в Лудогорието след време да видят, че регионът се развива с бързи европейски темпове“ – каза още г-н Драганов.

    На откриването на турнира присъстваха и: началникът на РУО-Разград Атанас Дончев и на директорът на УСШ“Руси Бухтев“ Цветан Танев.

    В програмата след официалното откриване участваха две формации от Центъра за работа с деца в Разград – Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова и Танцова формация „Феникс“ с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов.

   Първата среща в турнира бе между отборите от Смолян и Бяла Слатина, турнирът продължава до края на седмицата, в неделя са срещите за призовите места, закриването е в 12,30 ч. на 11 юни. Област Разград се представлява от отбора на ОУ“Васил Левски“-Разград, чиято първа среща – с тим от София - е днес от 12,30 часа, в 18,00 ч. днес играят с Кърджали, в петък от 12,30 ч. – с Варна, а в 18,00 ч. – с Дупница.Към началото на страницата