Областният управител потърси съдействие от Министерството на отбраната за сградата на ДНА

08.06.2017

   Областният управител Гюнай Хюсмен потърси съдействие от ръководството на Министерството на отбраната относно обезопасяването на сградата на бившия Дом на народната армия в центъра на Разград. Това стана след сигнали от граждани и лични наблюдения на г-н Хюсмен върху състоянието на сградата, известна сред жителите на областния център като ДНА.

   В началото на седмицата Областният управител изпрати писмо до Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ в Министерството на отбраната. В него той уведомява ведомството, че сградата на Гарнизонния военен клуб със застроена площ от 338,57 кв.м., която се намира върху терен с площ 710 кв.м., е в изключително тежко аварийно състояние. „Поради обстоятелството, че се намира в непосредствена близост с оживена улица и тротоар, е налице реална опасност от откъртване на елементи от фасадата и причиняване на нежелани инциденти“ – аргументира г-н Хюсмен настояването си да се предприемат спешни мерки по обезопасяването на сградата, а в по-дългосрочен план и извършване на основен ремонт. Според Закона за държавната собственост поддържането и ремонтите на имотите-държавна собственост се извършват от ведомствата, на които са предоставени за управление – уточнява още г-н Хюсмен. Към писмото е приложен е Актът за публична държавна собственост на недвижимия имот с предоставени права на управление на Министерството на отбраната.

   Ден по-късно Областният управител Гюнай Хюсмен разговаря по темата и с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който пое ангажимент да проучи проблема и да съдейства за разрешаването му.

    Трябва да сме добри стопани на наследеното от предшествениците ни, а не да оставяме подобни красиви сгради с потенциал отново да възвърнат блясъка си да се рушат при това в центъра на областния град – коментира г-н Хюсмен.Към началото на страницата