Областният управител поднесе венец пред паметника на Ботев

02.06.2017

    С поднасяне на венец пред паметника на Христо Ботев в Градския парк в Разград Областният управител Гюнай Хюсмен изрази своята почит към загиналите за свободата и независимостта на България.

    Г-н Хюсмен заедно със своите заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов присъства на тържеството, организирано от Община Разград и посветено на 2 юни – Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

    Освен официалните лица на събитието в почит на героите бяхаи множество граждани, сред които деца от ДГ“Приказка“, ученици от ПТГ“Шандор Петьофи“, потребители на Дневния център за хора с увреждания.

    Уредниците в Регионалния исторически музей Нели Николова и Иво Стоянов припомниха историята на бележития ден, важната роля на Христо Ботев в българската история и приноса на жителите на Област Разград в националноосвободителното движение. Част от програмата в Деня на Ботев бяха и изпълненията на възпитаничката на Свилена Дечева от Центъра за работа с деца Пламена Петрова на „Моя страна, моя България“ и на Младежки духов оркестър към ЦРД на Химна на Република България.

   Венец пред паметника на Христо Ботев поднесоха кметът на Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, депутатите Десислава Атанасова от ГЕРБ и Денчо Бояджиев от БСП също изпратиха венци и цветя, положени пред паметника от техни представители. Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова поднесоха венец пред паметника, а заместник областният управител Евгени Драганов - букет цветя. Преклонетието си пред саможертвата на Ботев с венци и цветя изразиха и общински съветници от ГЕРБ и БСП, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на РБ“Проф. Боян Пенев“, признателни граждани.Към началото на страницата