Областният управител бе гост на Тържествената сесия на Общински съвет-Исперих

23.05.2017

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на Тържествената сесия на Общински съвет-Исперих по случая 24 май тази вечер.

   Събитието се проведе в залата на читалище „Съзнание“ в лудогорския град. На него с отличието „Почетен знак на град Исперих“ бяха удостоени 12 педагози и културни дейци за дългогодишния им принос в областта на образованието и културата. Това са: Цветанка Тодорова, Татяна Иванова, Петър Георгиев, Величка Димитрова, Румяна Неделчева, Наталия Каменарова, Виргиния Енчева, Севим Муса, Гюлтен Шукриева, Алиосман Дахилов, Ангел Николов и Йордан Иванов.

   От името на Министър-председателя Бойко Борисов Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави носителите на почетното звание, общинските съветници и гостите на сесията. Увери ги, че правителството ще работи усилено за българската просвета и култура.

   Тържествената сесия в Исперих завърши с концерт на любимата на много поколения българи поп певица Йорданка Христова.

   „За пръв път провеждаме тържествена сесия в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, но смятаме да превърнем това събитие в традиция“– обяви Председателят на Общински съвет-Исперих Даниел Димитров. „Адмирирам подобно начинание, което се провежда в знак на уважение и почит към дейците на българската просвета и култураи създава празнично настроение за жителите на региона“ – каза Областният управител Гюнай Хюсмен.Към началото на страницата