Областният управител поздрави носителите на наградата „Неофит Рилски“

23.05.2017

  Представител на Областна администрация - Разград връчи част от наградите на новите носители на приза „Неофит Рилски“.

   Церемонията се състоя в Районното управление по образование – Разград. Тази награда се присъжда за изключителни постижения в областта на образованието – припомни началникът на РУО Атанас Дончев. „Тя е признание към труда ви, но и задължава да не спирате темпа, с който работите“ – обърна се той към носителите на наградата. Дончев заедно с главния експерт в Областна администрация Диана Петрова връчи грамотите на присъстващите педагози. Покана за церемонията имаше Областният управител Гюнай Хюсмен, но поради други ангажименти не присъства лично, а изпрати представител.

    Наградата „Неофит Рилски“ получиха: Атанаска Стойчева – главен учител в СУ“Христо Ботев“-Разград; Севдалина Хинкова – начален учител в НУ“Васил Левски“ в Лозница; Елена Славова – педагогически съветник в ПГИ“Робер Шуман“ – и тримата са номинирани от РУО-Разград; Атанас Коцев – старши учител професионална подготовка в ПГТС“Христо Смирненски“-Разград – номиниран от КП“Подкрепа“; Стойчо Стойчев – директор на ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград; Румяна Ненова – директор на ДГ“Приказка“-Разград – двамата са номинирани от Съюза на работодателите в образованието. Номинираните от Синдиката на българските учители Димитър Димитров – старши учител по математика в ОУ“Васил Левски“-Разград и началният учител в същото училище Лидия Горчева – вече получиха призовете си на церемония в София.

   В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – Областният управител Гюнай Хюсмен честити празника на всички, които милеят и работят за българската култура и просвета като изпрати по електронна поща поздравителни адреси до над 60 училища в област Разград, също толкова детски градини, Филиала на Русенския университет “Ангел Кънчев“ и читалищатав региона. Във връзка с празника г-н Хюсмен ще присъства на Тържествена сесия на Общински съвет-Исперих днес, а утре ще е на общоградското тържество в Разград. Към началото на страницата