Представител на Областна администрация-Разград сред гостите на Национална изложба „Лудогорие“

23.05.2017

   Директорът на Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“ в Областна администрация-Разград Иван Радушев бе сред гостите на откриването на Седмата национална изложба „Лудогорие 2017“.

   Церемонията по обявяване на призьорите в експозицията се проведе днес, в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. В градинката пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ се събраха любители на изящното изкуство и част от наградените художници и скулптори. В националната изложба, за която 170 автори са изпратили 400 творби, имаше и раздел за чуждестранно изкуство, в който бе наградена румънската художничка. Призове получиха и за малки художници от ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград, както и техни връстници от „Ново българско училище Нейпървил“ в Чикаго, САЩ.

   Националната изложба "Лудогорие" се организира на всеки две години от Община Разград, Художествена галерия "Проф. Илия Петров", Съюза на българските художници-София със съдействието на Министерството на културата.

   Присъствието на представители на Областна администрация-Разград на подобни празници на българската култура е израз на подкрепата на институцията към съхраняване на духовността и прославата на българския талант по света и у нас.Към началото на страницата