Областният управител поднесе венец пред паметника на Апостола в Разград

19.02.2017

   Днес, 19 февруари, в Разград бе отбелязана 144-годишнината от гибелта на българския революционер, национален герой, идеолог и организатор на българската национална революция Васил Левски.

   По традиция в ОУ „Васил Левски” – Разград, бе поднесена поетично-музикална програма от възпитаниците на учебното заведение, които засвидетелстваха своето уважение пред Апостола на свободата.

   В знак на уважение пред името и делото на Апостола,  Областният управител Манол Кившанов поднесе венец пред бюст-паметника на революционера.

   Представители на местната власт, политически партии, неправителствени организации, институции и жители на града, също бяха дошли да поднесат цветя на монумента.

   С едноминутно мълчание, присъстващите сведоха глави пред паметта на Апостола и по този начин станаха съпричастни с идеала на най-светлия образ в българската история, останал в паметта на българите с няколко крилати фрази, най-популярната от които е: „Ако спечеля, печеля за цял народ, ако губя, губя само мене си...“

   Нека не забравяме и заветните думи на Левски, че „Времето е в нас и ние сме във времето”, защото единствено ние можем да променим бъдещето си и да го направим по-добро за нас и за идните поколения. 

   Поздравителни адреси от името на Областния управител получиха всички училища на територията на областта, носещи името на великия българин, посветил живота си на народа и Отечеството.Към началото на страницата