Област Разград се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден”

19.02.2014

Мениджърътна проекта Мария Лазаровавръчи  на Областна администрация – Разград грамота за добро партньорство. В национално ниво отличи Община Разград и Община Исперих, като призова за активност и инициативност и през 2014 г.

Областна администрация – Разград бе домакин на работна среща по подготовкатана кампанията “Да изчистим България за един ден”. На представителите на общините на територията на областта мениджъра на проекта Мария Лазарова представи дейностите по националната инициатива.На срещата бяхапоказани резултатите за областта и страната от миналата година. Участницитедискутираха актуални теми, свързани с организирането на акции за почистване, проучване на замърсени зони и незаконни сметища. Акцент в работната среща бе поставен налогистичните дейности и създаването на добра координация между всички институции, фирми, организации и доброволци, които ще вземат участие в инициативата в област Разград, която е насрочена за 26 април.

Мария Лазарова връчи на Областна администрация – Разград грамота за добро партньорство. В национално ниво отличи Община Разград и Община Исперих, като призова за активност и инициативност.

По данни на инициативата през 2013 г. в област Разград активостта на участие е била 4% или 5020 доброволеца. Участвали са 141 фирми и ведомства, 20 училища, 3 НПО. Замърсените зони през 2013 г. са  36 нерегламентирани сметища и 45 почистени маркирани места.Към началото на страницата