Заместник областният управител Виолета Тодорова бе гост на открит урок в Професионалната гимназия по облекло

23.11.2016

   Заместник областният управител Виолета Тодорова бе гост на открит урок „Мениджър за един час“ в Професионална гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина“ Разград, съвместна инициатива на Ученическия съвет и Учебна компания „Стил“ към Джуниър Айчивмънт.

    Събитието днес, 23.11., се осъществи по програма, която включваше виртуална разходка във Вечния град с Айсун Северинова, онлайн включване във фирма „Нина стил“ с управител Незакет Сали, репортаж от  студио „Фентъзи“. Беше представен и проектът „Училището като център на общността“ – концепция, която се основава на идеята за превръщане на училището от сравнително затворена и изолирана образователна институция в отворен и многофункционален център, който създава, поддържа и свързва една автентична общност от ученици, учители, родители и други участници в обществения живот на дадено населено място.

   Продуктите на учебната компания „Стил“ бяха изложени в импровизиран базар, от който гостите имаха възможност да си закупят калъфки за възглавници, декоративни възглавнички, плодове.

    Г-жа Виолета Тодорова благодари на учениците за хубавата изненада и ги поздрави за майсторството им. Тя им пожела да бъдат все така упорити и да дерзаят. 

   Джуниър Ачийвмънт е водещата организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми и курсове по бизнес, икономика и развитие на предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.

   Програма „Учебна компания” е базирана на най-старата и утвърдена програма на Джуниър Ачийвмънт – „Учебна компания”, призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество” през 2005 г. Тя е комбинация от традиционната теория в съчетание с практически упражнения, подпомагани от компютърен софтуер и присъствието на доброволен бизнес консултант. Програмата помага на младите хора да оценят и по-добре да разберат ролята на бизнеса в нашето общество. Чрез практическия опит, който получават, като организират своя учебна фирма, учениците изучават основата на свободното пазарно стопанство и как оперират фирмите. Подготвя ги да успяват на полето на глобалната икономика.Към началото на страницата