Областна администрация Разград се включи в инициативата „Мениджър за един ден”

17.11.2016

   За поредна година Областна администрация Разград се включи в инициативата „Мениджър за един ден”-най-дългоочакваното и популярно от всички събития на фондацията „Джуниър Ачийвмънт България“.

    В рамките на инициативата трима възпитаници на Професионална гимназия по икономика „Робер Шуман“, гр. Разград и Профилирана гимназия „Васил Левски“, гр. Исперих се запознаха с работата на администрацията и с провеждане на държавната политика на територията на областта.

   За длъжността Областен управител на област Разград бе избрана Сияна Бонева от ПГИ „Робер Шуман“ гр. Разград - ученичка в 11 клас, специалност „Маркетингови проучвания“. Тя е член на  клуб "За един по-добър и красив свят". Наградена е с Грамота за отличен успех за учебната 2015/2016 г.

   За заместник областни управители бяха избрани Паолета Димчова от ПГ „Васил Левски“, гр. Исперих и Сенай Фикретова – от ПГИ „Робер Шуман“ гр. Разград.

   Паолета Димчова е  член на клуб "Реклама и дизайн", тази година е заела второ място на международен конкурс за колаж гр. Хасково и трето място на национален конкурс за колаж гр. Бургас. Притежава и сертификат за дигитални компетентности.

   Сенай Фикретова е ученичка в 11 клас, специалност „Митническа и данъчна администрация“. Член е на  клуб "За един по-добър и красив свят".

    Младежите се запознаха със структурата на администрацията и спецификата на работата на всеки един служител. „Заемайки“ ръководни позиции участваха в заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Разград.  

    Амбициозните млади хора бяха и гости в Професионална гимназията по транспорт и строителство „Хр. Смирненски“ гр. Разград по повод Световната седмица на предприемачеството. В залата за презентации група от ученици представи фиктивно създадена фирма „Тийн арт” ЕООД с ръководител и петима членове екип. Те показаха креативно мислене за използване на материали от заобикалящата ги действителност. Учениците се вживяха във виртуалната си роля като показаха инициативност, въображение и предприемаческо мислене. Истинска атракция за публиката беше изложбата базар с изработени от учениците сувенири и картички с посочена цена.

   „Мениджърите“ имаха възможност да разгледат изложбата и да си закупят харесаните от тях предмети, след което връчиха и сертификати на заслужилите ученици.

   На полигона на училището имаха възможност да управляват автомобил. След кратък урок от инструктор, Паолета и Сенай майсторски подкараха автомобила. Те споделиха, че това изживяване ще остане за тях един незабравим спомен.

   Учениците споделиха, че през целия ден са били много притеснени, но за тях участието в инициативата „Мениджър за един ден“ е от особен интерес, тъй като чрез нея са се запознали с много хора, както и с отговорностите и важността на решенията, които взема ръководството на Областна администрация Разград.

   В края на работния ден заместник областните управители Нурие Црънгалова и Виолета Тодорова връчиха на учениците сертификати за участието им в Националната инициатива.Към началото на страницата