Разградският „Ротари клуб“ отбелязва 10 години от създаването на клуба с обновена спортна площадка

14.10.2016

   Обновена и разширена спортна площадка ще радва нашите деца. Тя е на улица „Трапезица” в Разград, в участъка между ЦДГ „Зорница“ и сградата на „Семпе 2”, и е подарък от клуба на Ротари в областния град. С обновяване и разширяването й членовете на „Ротари клуб“ - Разград отбелязват 10 години от създаването на клуба. Съдействие за ремонта „Ротари клуб“-ът получи и от община Разград.

   На откриването й днес, 14.10., бе и Областният управител Манол Кившанов, който лисна менче с вода пред единия от двата входа на площадката.

   Гост на откриването на обновената площадка бе и дискриктгуверньорът на Дистрикт 2482 България Димитър Димитров. Лидерът на ротарианците в страната подчерта, че в обновяването на площадката се вписва темата за ротарианците тази година „Ротари в служба на човечеството“, тъй сред целите на ротарианците е да променят живота на хората, ако не веднага, то след години.

   Нека да припомним, че през месец март, тази година, бившият дистриктгуверньор на Ротари България Дистрикт 2482 Нина Митева, придружавана от г-н Николай Минков – доскорошен председател на клуба и г-н Васил Петров, се срещнаха с Областния управител Манол Кившанов и представиха идеи за проекти, които могат да бъдат реализирани в област Разград. Като акцент бе опазването на околната среда, здравето на подрастващите и подпомагането на даровитите деца. Тогава те споделиха идеята за обновяване и разширяване на съществуващата спортна площадка, и че една от следващите идеите на разградските ротарианци е засаждане на дръвчета от ученици, като целта е по-често да се въвличат младите хора в правенето и изграждането, тогава по-малко ще се руши и повече ще се пази.

   „Децата са добри и имат нужда да правят добро. Те са благодарни на хората, които са ги „извадили” от стоенето пред компютрите”, каза тогава г-жа Митева.Към началото на страницата