Областният управител Манол Кившанов свиква консултации за състава на РИК

30.08.2016

   Във връзка с провеждането на избори за президенти вицепрезидент на Република България и на национален референдум на 6 ноември 2016 г., Областният управител Манол Кившанов отправи покана до политическите партии и коалиции от политически партии, представени в 43-то Народно събрание, за провеждане на консултации между техните представители, за определяне състава на Районната избирателна комисия (РИК) Разград.

   В консултациите може да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

   Областният управител на област Разград насрочва консултации за избор на членове на Районна избирателна комисия Разград, в изпълнение на разпоредбата на чл. 60, ал. 1 от Изборния кодекс (ИК), § 2 от ПЗР на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление и съгласно Решение № 3427 –ПВР/НР от 26.08.2016 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

   Консултациите ще се проведат на 08.09.2016 г. (четвъртък), от 10.30 часа в зала 712 на Областна администрация Разград.

   В консултациите следва да вземат участие представители на следните партии и коалиции:  ПП „ГЕРБ”, Коалиция „БСП лява България”, ПП „ДПС“, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Коалиция „България без цензура“,  ПП „Атака” и  Коалиция „АБВ“.

Съобщение относно провеждане на консултации за избор на членове на Районната избирателна комисия (РИК) РазградКъм началото на страницата