Областният управител присъства на 139-та годишнина от Шипченската епопея

27.08.2016

   Областният управител Манол Кившанов присъства на Националното честване по случай 139 години от Шипченската епопея, което се проведе днес, 27 август, на връх Шипка, под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

   Областният управител поднесе венец на Паметника на Свободата на връх Шипка и се преклони пред паметта на героите от Шипченската епопея.

   Празничната програма започна с Панихида в Соколския манастир в памет на загиналите в Шипченските боеве. Четири  туристически лъча тръгнаха на поход към върха от Соколския манастир, от местността „Узана”, от Храм - паметник „Рождество Христово” в град Шипка и от местността „Бивака” на връх Шипка.

   В рамките на честванията организаторите бяха предвидилии други интересни мероприятия, сред които традиционното състезание за изкачване на стълбите до Паметника на свободата, състезание по ориентиране в района, прожекции на тематични филми в мултимедийната зала на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, открит урок с проф. Петко Петков от Великотърновския университет, възстановка на боевете на Шипка отпреди 139 години и други съпътстващи събития.Към началото на страницата