Областният управител и заместниците му участваха в откриването на Панаира на киселото мляко в град Разград

18.07.2016

   Областният управител на област Разград – г-н Манол Кившанов и заместник-областните управители – Нурие Црънгалова и Виолета Тодорова взеха участие в тържествената церемония по откриването на 15-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти.

   Събитието се проведе на площад Независимост пред Общинския културен център в град Разград.

   За пръв път откриването включваше водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Разградска духовна околия отец Георги.

   Сред официалните гости на празника бяха кметът д-р Валентин Василев и заместниците му, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, представители на градовете побратими на Разград – румънския град Слобозия, турския  Авджилар е френския Шалон ан Шампан, както и ръководителите на групите от Мексико, САЩ и Аржентина, участници в първата фестивална вечер.

   Панаирът ще продължи от 18 до 20 юли, като програмата ще включва  концерти с участието на фолклорни състави от Аржентина, Мексико, САЩ, Колумбия, Чили, Бразилия, Китайско Тайпе, Филипините, Румъния, Турция и България, както и редица конкурси, дефилета, дегустации и много други забавления. В традиционното изложение на художествени занаяти ще се включат 84 майстори на художествени занаяти.Към началото на страницата