Областният управител участва в работна среща за превенция на престъпността

11.07.2016

   Днес, 11 юли, Областният управител Манол Кившанов участва в гр. Габрово в работна среща на тема "Заедно в превенцията на престъпността", която е организирана съвместно с Националното сдружение на общините в Република България.

   На срещата, която се проведе по инициатива на вътрешния министър Румяна Бъчварова, присъстваха директори на ОДМВР и началници на РПУ, представители на Агенцията по заетостта, Регионалните дирекции на горите, Областните дирекции „Земеделие”, Регионалните дирекции за социално подпомагане, Регионалните инспекторати по образование, кметове на общини, ръководства на Местните комисии по обществен ред и сигурност на общините от областите Габрово, Велико Търново, Силистра, Русе и Разград и др.

   Форумът беше открит от вицепремиера Бъчварова и кмета на община Габрово Таня Христова, след което Главният секретар на МВР Георги Костов представи проблемите на местната сигурност и направи анализ на конвенционалната престъпност в района.

   Представители на местната власт споделиха проблеми и представиха добри практики по опазване на обществения ред в общините. Обсъди се и взаимодействието на институциите и бяха дадени предложения за мерки и нормативни промени, с цел подобряване на дейността.

   Кметът на община Елин Пелин и член на УС на НСОРБ представи взаимодействието между местната власт и полицията при изграждането, експлоатацията и реагирането на сигнали за нарушения от видео-наблюдение в община Елин Пелин.

   След проведената дискусия, заместник министър-председателя по коалиционната политика и държавна администрация, и министър на вътрешните работи г-жа Румяна Бъчварова обобщи резултатите от срещата.Към началото на страницата