Двама студенти на стаж в Областна администрация Разград

08.07.2016

   Днес, 8 юли, Областният управител Манол Кившанов се срещна със стажантите по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация.

   Студентите Сибел Февзи и Димитър Ганчев са избрани след кандидатстване и подбор, който се осъществява изцяло онлайн в сайта staj.government.bg, и провеждане на интервю в Областна администрация Разград.

   Г-н Кившанов приветства младите хора, като им пожела успешен стаж и ги увери, че Областна администрация е отворена за развитието на младежите и тяхната реализация.

   Сибел Февзи учи четвърта година „Бизнес мениджмънт в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

   Димитър Ганчев е студент в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Публична администрация” и стажува в администрацията за втора поредна година. Той сподели, че не случайно е избрал отново Областна администрация Разград, защото натрупания опит, нови знания и умения в реална работна среда са му  помогнали по-лесно да си взема изпитите.

   Всеки стажант има наставник, който го обучава и му помага през целия период на стажа. В края на своя стаж всеки стажант може да попълни формуляр за обратна връзка и да оцени както наставника си и качеството на проведения стаж, така и да направи предложения и препоръки.

   В програмата за задължителния стаж е предвидено те да се запознаят с правно-нормативното обслужване, управлението на собствеността и човешките ресурси, връзки с обществеността, регионално развитие и административен контрол.

   Студентските стажове са с цел професионална ориентация, придобиване на нови знания и умения в реална работна среда, запознаване с работата в държавната администрация.

   Стажовете са едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време.

   Всеки стажант, който успешно проведе своя стаж, ще получи Удостоверение за успешно проведен стаж.Към началото на страницата