Благодарствено писмо до Областния управител за оказана подкрепа и радостни новини на празника на ПГТС „Христо Смирненски”

31.03.2016

   Днес, 31.03., зам. областният управител Виолета Тодорова присъства на тържество, посветено на 95-годишнината на Професионалната гимназия по транспорт и строителство в гр. Разград.

   Преди официалната част, г-жа Тодорова бе изненадана от отправената покана от директорката на гимназията г-жа Ангелова да управлява на полигона на гимназията един от учебните автомобили, с помощта на инструктор. Г-жа Тодорова изпробва и очила, симулиращи ефекта от употребата на алкохол, които сериозно променят визуалното поле и представата за разстояние.

   След майсторското управление на автомобила, г-жа Тодорова поздрави директора, преподавателите и учениците по случай празника, и връчи поздравителен адрес от името на областния управител Манол Кившанов.

   Тя пожела на всички учители много здраве, лично благополучие и професионални успехи, а на учениците да бъдат смели, свободни и горди, че са последователи на едно училище, с почти 100-годишна история.

   „Пожелавам ви да съхраните творческия си дух и ентусиазъм, да следвате добрите практики, утвърдени в дългогодишната история на вашето училище и да откривате нови перспективи за неговото успешно развитие”, каза още г-жа Тодорова.

   Директорката на гимназията Димитричка Ангелова връчи плакет и  благодарствено писмо от колектива на гимназията за оказаната подкрепа, по повод проведеното в училището Национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” и 95 годишнината от създаването на учебното заведение.

   Тя съобщи на всички присъстващи радостната новина, че отборът на гимназията, класирал се на второ място на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС,, ще участва в Националното състезание, което ще се проведе в гр. Пазарджик от 14-16 април.

   Г-жа Ангелова съобщи и още една приятна новина, че днес 12-класничката Антоанета Банчева, се е класирала на първо място на Регионалния кръг на  състезанието в гр. Русе „Най-добър млад строител”.Към началото на страницата