Банкови служители играят театър, за да набират средства за болни деца

29.03.2016

     Благотворително представление на „ПРОтегни ръка“ ще се играе  в Общинския Културен център

   На 13 април 2016 г. (сряда) от 19:00 ч. на сцената на Общинския Културен център – гр. Разград, банкови служители от ПроКредит Банк ще се превъплътят в необичайни роли – на феи, крале, шивачи и градинари. Те правят всичко това с благотворителна мисия, да набират средства за болни деца. Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ бе поставена в края на 2014 г. и оттогава пътува из страната с тази идеална цел. Идеята за пътуващия театър е на Сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка“, създадено преди 12 години от служителите на ПроКредит Банк.

   Ролята на сдружението е чрез дарения от служители, клиенти и приятели да помага за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци. Досега сдружението е „протегнало ръка“ към над 1 600 болни деца, подпомагайки с финансови средства тяхното лечение в страната или чужбина. В подкрепа на тази благородна мисия преди 4 години се ражда идеята за пътуващ театър и началото е поставено с постановката „Малкият принц“.

   След два успешни сезона на „Малкият принц“, 49 представления в 42 града на страната, инициативата събира над 160 000 лева дарения.

   Втората пиеса от инициативата на непрофесионалните актьори - пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Актьорите избират да поставят точно тях, защото искат да отправят своето послание за доброта и съпричастност към болката на другите. Тяхната цел не е да докажат колко добри актьори могат да бъдат банковите служители, а да напомнят, че всеки от нас може с малко да помогне на дете в нужда.

   Постановката вече е играна в 30града в страната и е събрала дарения от над 130 000 лева, които са раздадени на над 130 деца. Повече информация за инициативата може да видите на www.protegniraka.bg.

 

Сдружение с нестопанска цел “ПРОтегни ръка” е благотворителен фонд на служителите на ПроКредит Банк (България) ЕАД, създаден през 2004 г. с цел да подпомага болни деца от социално слаби семейства или сираци. В него участие с еднократни или периодични дарения взимат служителите на банката, нейните клиенти и други дарители, подкрепящи мисията на фонда. Средствата, събрани от дарения, се предоставят безвъзмездно и директно за заплащане на медикаменти, лекарства или процедури, спомагащи лечението на болните деца. От създаването си към края на 2015 г. сдружението е отпуснало над 1,4  млн. лева на повече от 1600 деца.

 

За повече информация:

Елица Колева

ProCredit Bank

Тел.: 02 813 51 78

Elitsa.koleva@procreditbank.bg

www.protegniraka.bgКъм началото на страницата