ПГТС „Христо Смирненски” домакин на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”

26.03.2016

   ПГТС „Христо Смирненски”, гр. Разград за първи път е домакин на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, което започна на 25 март.

   Заместник областният управител Виолета Тодорова присъства на откриването и техническата конференция на Националното състезание, като поздрави участниците в състезанието и техните ръководители, и им пожела успех в надпреварата.

   В продължение на два дни 13 отбора от транспортните гимназии на VI регионална група – за училищата в гр. Разград, Варна, Дулово, Омуртаг, Провадия, , Русе, Силистра, Търговище, Добрич, Велики Преслав и Шумен ще мерят знания и умения.

   Състезанието дава възможност на учениците да демонстрират добрата си теоретична подготовка, практическите си умения и компетентностите, придобити при обучението по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движението по пътищата и безопасно майсторско управление на автомобила.

   Състезанието започна с решаване на теоретичен тест за автомонтьори и водачи на МПС. След успешното приключване на тестовата част състезателите се отправиха към полигона на ПГ по транспорт и строителство, за да демонстрират  майсторските си умения при управление на автомобила.

   По-късно г-жа Тодорова присъства на официалната церемония по награждаване отборно „Най-добър млад водач на МПС” и индивидуално „Най-добър млад водач на МПС”, като поздрави колектива на професионалната гимназия за отличната организация, а участниците и техните ръководители за достойното представяне на Националното състезание.

   От името на Областният управител Манол Кившанов, г-жа Тодорова поднесе поздравителен адрес и награди отборите с плакети със символите на Разград.Към началото на страницата