Информационен ден на Русенския университет "Ангел Кънчев" в гр. Разград

17.03.2016

   Днес, 17.03., Зам. областният управител Виолета Тодорова присъства на откриването на информационен ден на Русенския университет „Ангел Кънчев” в Разград.

   Приветствие към присъстващите и послание към кандидат-студентите отправи проф. д-р Велизара Пенчева, която наскоро бе избраназа Ректор на Русенския университет "Ангел Кънчев", след приключилите два успешни мандата на чл. кор. проф. Христо Белоев.

   Пред Общински културен център– Разград, ректорското ръководство се срещна с директори, учители, ученици и граждани, като ги запозна с възможностите за обучение в университета, а студенти от РУ представиха пред гражданите факултетите и филиалите на университета, като направиха демонстрации, раздадоха рекламни материали и много награди.

   От 13 часа в Областна администрация Разград започна съвместна пресконференция на Областния управител на област Разград и ректорското ръководство на университета на тема: „Русенският университет – най-добрият избор за обучение на младите хора от Разград и региона”.

   Участници в пресконференцията бяха представители на Областна администрация Разград, Община Разград, ректорското ръководство на Русенския университет, дирекция „Регионална служба по заетостта” - Русе и представители на местните медии.

   Пресконференцията бе открита от зам. областния управител Виолета Тодорова и водена от Светлин Симеонов – гл. експерт в Областна администрация, който запозна присъстващите с акцентите на днешното събитие:

  • Как да мотивираме кандидат-студентите да изберат специалностите на Русенския университет?
  • Русенският университет като гарант за икономическата стабилност и развитието на региона.

   Ректорът на университета Велизара Пенчева представи структурата на единственото и най-голямо държавно висше училище в цялата трансгранична област, с академичен състав от над 400 преподаватели, половината от които са хабилитирани. В Университета се обучават над 8000 студенти и докторанти. През 2012 г. учебното заведение е акредитирано с оценка 9,28 от възможна 10. На срещата бе изложен  и стремежът на академичната структура да отговаря на условията на бизнеса и пазара. За целта е изграден университетски информационен портал за бизнес партньори.

   След пресконференцията, ректорското ръководство на Русенския университет проведе работна среща с представители на Областна администрация Разград, началника на РИО Разград, общински кметове и зам. кметове от областта, и директори на Бюрата по труда на тема: „Обучението на младите хора, създаването на кадри и възможностите за реализацията им  в региона”.Към началото на страницата