Областният управител: „Възхитен съм от таланта на младите фотографи”

28.01.2016

  „Уникални и неповторими фотографии!”,  така определи Областният управител творбите от фотоизложбата „Небето над Разград”,  организираната от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и общинската администрация.

    „Възхитен съм от таланта на младите фотографи, както и от упорития труд на служителите от ЦУНТ – Разград, и от ентусиазма, с който реализират все по-добри и успешни идеи. Щастлив съм, че съм част от това събитие!”, допълни още г-н Кившанов.

   Фотоизложбата и церемонията по награждаването на победителите във фотоконкурса, посветен на Деня на Разград, се проведе на на 27.01.2016 г., на 11 етаж, в сградата на общинската администрация.

   Гости на събитието бяха и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, общински съветници, представители на институции, родители и др.   

   Комисията по номиниране на участниците във  фотоконкурса с:

Председател: Петко Антонов – художник, ст. учител в ГПЧЕ “Екз. Йосиф“

членове: 1. Петя Радкова – фотограф;                                        

                  2. Владимир Вълов – фотограф,

разгледа  133 творби на 46 участници,   в три възрастови групи: I–IV  клас; V–VІІI  клас; IX –ХІІ  клас,  от 12 образователни институции в област Разград: ОУ “Н. Икономов“, ОУ “Отец Паисий“, ОУ “Ив. С. Тургенев“, ОУ “В.Левски“, ПГХТБТ “М.Кюри“, ПГО “Ст. Николица Спасо-Еленина“, ГПЧЕ “Екз. Йосиф“, ПМГ “Акад. Н. Обрешков“, ПГИ “Р. Шуман“, ПГТС “Хр. Смирненски“,  ЦУТНТ  и  ЦДГ “Славейче“.

   Най-малката участничка беше 6-годишната Божидара Занкова от ЦДГ “Славейче“, която си тръгна със специална награда.

   Всички участници в конкурса получиха грамоти, а най-добрите - и плакети.Към началото на страницата