Проведе се заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

13.11.2015

  Информация за готовността за движение по републиканската пътна мрежа през есенно-зимния сезон беше представена днес (13 ноември) от Людмил Янев – Вр.ИД директор на Областно пътно управление, по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, председателствана от зам.областния управител Нурие Црънгалова.

   Янев уточни, че зимното поддържане в Област Разград ще се осъществи посредством четири опорни пункта–два на територията на град Разград и по един в Исперих и Кубрат. Разпределението на техниката вече е направено и 84 броя машини, необходими за работа при влошаване на метеорологичните условия, са оборудвани и са в готовност. Налице са и материалите за поддръжка на пътната мрежа, изготвени са и графиците, и се подават всекидневни дежурства, както от фирмата изпълнител, така и от ОПУ Разград.

   По време на заседанието анализ на пътната обстановка на територията на ОДМВР-Разград представи и Диян Симеонов– началник сектор „Пътна полиция”. Той призова арендаторите от областта да обърнат внимание върху един основен проблем в този период на годината-изнасянето на кал по пътната мрежа от селскостопанската техника, който може да се окаже предпоставка за пътен инцидент.

   Необходимо е да се набележат превантивни мерки, за да подобрим движението по пътищата и да ограничим предпоставките за инциденти, подчерта Нурие Црънгалова.  Тя представи на присъстващите и писмо от министъра на вътрешните работи, във връзка с отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който тази година ще бъде отбелязан на 15 ноември. Зам.областният управител съобщи, че на датата ще бъде отслужена и литургия в църквата „Св. Николай Чудотворец” в Разград.Към началото на страницата