Областният управител Петър Василев проведе среща с председателя на Организационния комитет на НФК „Лудогорец” Момчил Костадинов

03.07.2015

  Днес в Областна администрация Разград Областният управител Петър Василев се срещна с председателя на Организационния комитет на НФК „Лудогорец” Момчил Костадинов. Губернаторът обясни, че е потърсен от Костадинов, който е пожелал чрез Областна администрация Разград да бъде осъществена връзка с премиера Бойко Борисов, за да бъде предоставена сума на Министерски съвет, събрана от фенове на „Лудогорец” от проведена кампания на фен клуба. Василев съобщи, че във връзка с жеста премиерът е изпратил писмо, в което се казва -„Бих искал чрез вас да отправя моите благодарности към Организационния комитет на НФК „Лудогорец” и към феновете на клуба, които искат да дарят средства на Министерски съвет.

  Високо ценя този жест от тяхна страна и го считам за израз на подкрепа към стремежа на кабинета да подпомага развитието на българския спорт. Не парите, а самото желание да се покаже съпричастност с нашата работа, може само да ни мотивира допълнително да продължаваме целенасочените си стъпки в тази посока.

   Моят призив към Организационния комитет на НФК „Лудогорец” и към феновете, събрали средствата, е да дарят сумата за избрана от тях благотворителна кауза. Вярвам, че по този начин те ще имат възможност да дадат добър пример и да допринесат реално за важна за тях инициатива, която се нуждае от финансова подкрепа.”

   В отговор на писмото Костадинов обясни, че със събраната сума са закупени 200 оригинални футболни топки и са раздадени на фенклубове на отбора в 15 български града, които са ги дарили на училища и на социални заведения за деца.

  В края на срещата Костадинов благодари на всички, които са участвали в кампанията, той подари на Областния управител юбилейно шалче на „Лудогорец” в знак на признателност за оказаното съдействие.Към началото на страницата