37 училища от региона се включиха в кампанията „Осинови паметник”, подкрепена от Областна администрация Разград

03.07.2015

37 училища и 3682 ученици от област Разград се включиха в кампанията, подкрепена от Областна администрация Разград – „Осинови паметник”, свързана с Националното честване на Шипченските боеве.  Инициативата, която се реализира за пета поредна година по идея на Областна администрация Габрово и е под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, стартира в началото на юни и продължи до края на месеца.

Целта на родолюбивата идея бе  да привлече вниманието на повече учебни заведения в региона и на техните възпитаници, съдействие за което оказа и РИО Разград.

В продължение на месец, учениците мотивирани от учители и ръководствата на училищата, имаха възможността да се запознаят и да обгрижват паметниците от нашата история на територията на областта. С този акт децата обогатиха своите знания за историческите събития, за личностите и приноса им за страната, отдадоха почит към миналото и към културното ни наследство.

Информацията, свързана с отчитане на дейностите от кампанията,ще бъде  представена пред Инициативния комитет за честване на „Шипченската епопея”. 

В началото на всяка нова учебна година училищата получават нов паметник, на ротационен принцип.Към началото на страницата