Областният управител Петър Василев откри първия Международен турнир по тенис на маса в Разград

02.07.2015

  Днес Областният управител Петър Василев откри първия Международен турнир посветен на „70 години тенис на маса Разград”, организиран от УС на СКТМ „Лудогорец” – Разград. Губернаторът изтъкна, че е изключително горд да приветства всички участници и че е щастлив, че има възможността лично да изкаже поздравленията си по случай 70-годишнината от създаването на школата по тенис на маса в Разград. „Развитието на този спорт е с дългогодишна история, традиции и класа, извоювали подобаващо място в спортната дейност в Разград и региона.”, уточни Василев и допълни, че „Това е признание и към успехите на разградските състезатели, показали, че имаме една от най-старите, но и непрекъснато усъвършенстващи се школи по тенис на маса в национален и международен аспект”.

   В първото издание на Международния турнир по тенис на маса в Разград участват представители от Турция, Гърция, Румъния и България. Девет мъжки отбора – 2 от Турция, 1 от Румъния, 1 от Гърция и 5 от България - от Разград, Попово, Русе, Търговище и Свищов, ще се състезават по време на тридневното събитие. При жените в надпреварата ще се включат 1 отбор от Турция, 3 от България – 2 от Разград и един от град Две могили.

  Организаторите уточниха, че за победителите в турнира са отредени  купи и медали, а грамота  и символичен подарък ще получи всеки един участник.Към началото на страницата