Подпомогнаха две пострадали деца със средства от Дарителския фонд на БЧК

01.06.2022

      Две деца от област Разград, пострадали при пътнотранспортни произшествия /ПТП/, получиха днес парични средства от Дарителския фонд на БЧК. Церемонията се проведе в залата на Секретариата на Областния съвет на БЧК. Всички присъствали на събитието се обединиха около мотото “Да пазим децата на пътя”.

   Двете деца са на 4 и на 14 години, като по-малкото е от Разград, а по-голямото – от с. Сушево. Първото момче е било блъснато от лек автомобил до детската градина в Разград, която посещава. Второто е било ударено от лек автомобил на пешеходна пътека, отново в Разград. Двамата са получили различни фрактури, комоцио и психически травми. Семействата  получиха по 600 лв. от Националния Дарителски фонд на БЧК за подпомагане на деца пострадали при ПТП. Средствата са предназначени за лечение и възстановяване на подрастващите.

  Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров заяви, че институцията, която представлява, работи активно по различни инициативи за превенция на ПТП. „Въпреки това се случват инциденти с деца и е важно, че семействата получават подкрепа от Фонда“, каза той. 

  Директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова информира родителите на пострадалите деца, че при необходимост могат да разчитат на психологическа помощ. Д-р Кехайова отчете, че от създаването на Фонда досега са били подпомогнати 21 деца от област Разград.

  Под мотото „Да опазим децата на пътя” партньорите във Фонда набират средства чрез съвместни благотворителни инициативи, които два пъти годишно - за Деня на детето и преди Коледа, по време на специално организирани събития,  предоставят на семействата на пострадалите деца.


 Към началото на страницата