Заместник областният управител Драгомир Златев посрещна организационният екип на Националния 37-ми поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“

18.04.2022

Заместник областният управител Драгомир Златев посрещна д-р Анатоли Кънев - председател на КПД „Родно Лудогорие“ и екипът му за разяснения, относно програмата и организацията по протичане на един от най-българският патриотичен формат, съпроводен под ехото на маршева песен, запазил във времето същността и значението на Българската история, а именно Националния 37-ми поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“ от 30 май до 02 юни 2022 г. със съдействието на Министерството на образованието и науката. Походът ще се вроведе под патронажа на президентът на Република България г-н Румен Радев.

На срещата присъстваха и председателя на Общинския съвет град Разград – г-н Стоян Ненчев и г-жа Цеци Бенонова - Главен експерт в Община Разград.

Тази година четниците ще бъдат 200 на брой.

Молбата на д-р Кънев към г-н Златев беше да се съдейства  за организацията в Исперих и за концертът на Теодосий Спасов, който ще се състои на 30.05.2022 г. на градския площад.

Областна администрация ще съдейства по организацията на благородната кауза, също ще окаже помощ на четниците  при евентуално посещение в ДЛС „Воден“, за да разгледат и се образоват, относно спецификата на всяко екзотично животно, намиращо се в базата.


 Към началото на страницата