Областният управител на Разград подкрепи проект за интегриране на малцинствата

02.02.2015

С подкрепата на Областна администрация - Разград в понеделник СНЦ ”Амор – Асоциация за местно общностно развитие” проведе началната пресконференция по проект „Активни местни общности” по програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по финансовия механизъм на ЕИП - 2009-2014 г.

Още в началото на срещата Областният управител Петър Василев поздрави инициаторите на проекта и им пожела успех. Във връзка с реализацията му той коментира, че в лицето на Областна управа - Разград те имат добър поддръжник и могат да разчитат на подкрепа. Зам. областният управител Виолета Тодорова също изказа мнение, че начинанието е трудно, но идеята му е отлична и с упоритост и амбиция могат да се постигнат добри резултати.

Модератор на пресконференцията беше г-н Огнян Станчев, който по време на изложението на проекта  уточни, че целта му е да бъдат подкрепени уязвими общности, включително и ромски, за да бъде подобрено обществено икономическото им положение, социалното включване и да бъде преодоляна дискриминацията на общността.Към началото на страницата