Петър Василев връчи наградите на победителите от първото издание на турнира, посветен на Георги Цолов

01.02.2015

Областният управител Петър Василев връчи наградите на двойките победители в първото издание на турнира по бадминтон, посветен на един от най-колоритните спортни деятели в Разград Георги Цолов, който си отиде от този свят през 2011 година. В инициативата, която се проведе под патронажа на областния управител, се включиха 59 любители на този спорт - от Варна, Русе, Исперих и Разград, които бяха разделени на двойки - мъжки, женски и смесени.  След оспорени спортни битки бяха излъчени и победителите, които получиха наградите си в 18:30 часа в ресторант „Лес”.

При двойките жени победители станаха Росица Мотева и Хафизе Неджибова от Разград. Второто място грабнаха Поля Янкова и Ана Павлова от Русе, а трети се класираха Илонка Неделчева от Разград и Гергана Наумова от Варна.

При двойките мъже челното място бе заето от Пламен Стаматов и Милен Христов от Русе, следват ги Иван Тонев и Петър Георгиев от Варна, а трети в тази група бяха Теодор Ковачев и Пламен Кожухаров от Русе.

При смесените двойки победители станаха Пламен Стаматов от Русе и Росица Мотева от Разград. Второто място бе за двойката Милен Христов и Ана Павлова от Русе, а трети се класираха Иван Тонев от Варна и Хафизе Неджибова от Разград.

Областният управител връчи и специална грамота на семейството на Георги Цолов. Василев обясни, че идеята е тази инициатива да се превърне в традиционна, с което да бъде поддържан жив споменът за разградчанина, направил много за развитието на спорта в  града.Към началото на страницата