Областният управител участва в церемонията за първа копка на строителните дейности по екопроект

26.01.2022

Областният управител на Разград д-р Деян Димитров участва в церемонията за първа копка на строителните дейности по проекта „Проектиране и изграждане на  компостираща инсталация и  инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от Регионално сдружение за управление на отпадъците /РСУО/ Рaзград”. Той бе придружаван от своя заместник Драгомир Златев и част от екипа на Областна администрация.

   „Днес даваме старт на проект, който е от огромно значение за хората в област Разград. Реализацията му ще е важна стъпка към общата ни цел да опазим природата чиста и да я съхраним за идните поколения“, заяви д-р Димитров на тържеството. 

Областният управител плисна менче с вода, а кметът счупи бутилка шампанско, за да е успешен  проектът. 

  На церемонията присъстваха още заместник-кметовете и секретарят на Община Разград, представители на общините в региона /които са партньори в проекта/ и граждани.

  Генералната цел на разработката е да бъде намалено количеството депонирани отпадъци в общините от РСУО Разград чрез изграждане на инфраструктура за разделно събиране и оползотворяване на зелените битови отпадъци и предварително третиране на смесените битови отпадъци. Предвидено е строителните работи да приключат до края на годината.

 

 

 

 


 Към началото на страницата