Областният управител бе на откриването на изложбата на Тодор Тодоров

22.01.2022

Областният управител д-р Деян Димитров бе официален гост на откриването на изложбата на разградски художник Тодор Тодоров в Художествена галерия „Професор Илия Петров”. На събитието бе и неговият заместник Драгомир Златев.

 „Експонираните произведения са сътворени с вдъхновение и художествено майсторство, които впечатляват, и са характерни за творческите Ви изяви през годините. Убеден съм, че изложбата ще привлече много посетители и всеки от тях ще открие по нещо, с което са си тръгне обогатен”, се казва в поздравителния адрес, който д-р Димитров връчи на художника.„Хора като Вас съхраняват българската култура. Продължавайте да ни вдъхновявате”, обърна се областният управител към твореца.  

  Други официални гости на откриването бяха председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът на община Разград Мирослав Грънчаров.

 Изложбата е под надслов „Стълба към небето” и в нея са подредени 68 платна, които по думите на твореца са рисувани през последните два месеца. Културното събитие е посветено на Деня на Разград – 28 януари.Към началото на страницата