Областната администрация се преклони пред Христо Ботев

06.01.2022

  Областната администрация в Разград се преклони пред живота и делото на гениалния поет и революционер Христо Ботев. Областният управител Иван Борисов и неговия заместник Драгомир Златев поднесоха венец пред паметника на Ботев в градския парк.  

  На тържеството Цветана Бенонова, главен експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ на община Разград, прочете баладата „Хаджи Димитър“ и подчерта, че творбата се е превърнала в пророчество за героичната гибел на самия Христо Ботев. „Нека носим в сърцата си Ботев и неговото пламенно слово! Нека да помним, че през каквито и исторически превратности да е преминавала България, винаги се е изправяла по-силна отпреди“, заяви Бенонова. 

  Пред паметника на гениалния творец венец от името на кмета Денчо Бояджиев  поднесоха председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът Добрин Добрев. Венци и цветя поднесоха още представители на ОУ „Христо Ботев“, заместник-кметовете на община Разград Полина Иванова и Хабибе Расим, общественици и граждани.

 


 Към началото на страницата