Областна администрация – Разград се включва към инициативата на МЗХ за опазване на българската природа

22.12.2014

Жителите на областта, които желаят да посадят своите коледни дръвчета в държавните горски територии на Област Разград могат да направят това след празниците на определената местност от ТП Държавно горско стопанство „Разград” – „Големият юг”.

Областна администрация – Разград се включва към стартиралата кампания на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите за опазване на българската гора и природа.

В навечерието на празниците изборът на живо коледно дръвче допълва коледния колорит и създава емоционална атмосфера. След празниците живото коледно дръвче може да бъде засадено отново в природата. След празниците, инициаторите на кампанията организират и Национална седмица по засаждане на живите елхички.

С цел съхраняването им в естествени условия, след Коледно-Новогодишните празници жителите на областта, които желаят да посадят своите коледни дръвчета в държавните горски територии на Област Разград могат да направят това след празниците на определената местност от ТП Държавно горско стопанство „Разград” – „Големият юг”.Към началото на страницата