Областният управител поздрави ПГИ за 55- годишния юбилей

29.06.2021

  Областният управител Иван Борисов поздрави Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“ за 55-годишния юбилей на учебното заведение. Той и неговите заместници Драгомир Златев и Найден Късов бяха гости на тържеството в театралната сграда на НЧ „Развитие 1869“.   

   „В тези години история са вградени труда, отдадеността, стремежът към знание, към личностно израстване и пълноценна реализация в живота на поколения ученици, учители и директори. Днес Вие имате всички основания да се гордеете, че сте част от тази история“, заяви Иван Борисов. Той пожела на педагозите и техните възпитаници много дръзновение, ентусиазъм, вяра, воля и мъдрост, за да продължат да израстват и да се развиват.  

    На тържеството стана ясно, че през тези 55 години в ПГИ „Робер Шуман“ средното си образование са завършили 8300 млади хора. В залата бе представен химнът на учебното заведение. Музиката и текстът за него са написани от Диан Максимов. Изпълниха го Диляра Назиф и Деян Денчев, които са възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие 1869“.  

     В концертната програма за юбилея участваха възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие 1869“  и Капанският ансамбъл.

 

Пълна галерияКъм началото на страницата