Областният управител на Разград удостои с грамота и плакет ААФ „Капанци”, с. Гецово

16.12.2014

Областният управител инициира среща с представители на Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци”, село Гецово. Петър Василев им благодари за огромното желание да съхраняват традициите в Лудогорието. Пожела им здраве, щастие и нови житейски победи. Той не пропусна да им пожелае да продължават с таланта и всеотдайността си да прославят и занапред нашия роден край.

ААФ „Капанци”, село Гецово получиха от Областния управител  грамота и плакет за отличното им представяне на ІХ-я национален преглед на самодейните пенсионерски и читалищни колективи, проведен от 22 до 24 ноември 2014 г. в град София. 

„Обществото ни има нужда точно от такива носители на уникалната българска духовност, вие сте пазители на българското народно творчество и носители на най-скъпото наследство на един народ – неговата идентичност. Винаги може да разчитате на подкрепа и съдействие от депутата д-р Валентин Василев, кмета на село Гецово Пламен Пантилеев и на мен”, каза още областният управител.  

Всички присъстващи благодариха на Петър Василев за гостоприемството, донесоха домашно приготвени капански вкуснотии, с които бяха почерпени присъстващите представители на средствата за масово осведомяване.Към началото на страницата