Петър Василев: Европейското финансиране ще съживи бизнеса и икономиката в Област Разград

10.12.2014

Областният управител на Разград инициира среща „На чаша вино” с неформален характер с директорите на банкови клонове в Разград, като използва възможността да ги поздрави по случай техния професионален празник. По време на срещата Петър Василев фокусира вниманието на своите гости върху основните приоритети на правителството и възможностите за насърчаване и развитие на бизнеса, като пожела да чуе техните виждания относно нуждите от програми; кредитирането на новооткрит бизнес.

Иван Костадинов от Уникредит Булбанк коментира, че програмите са приоритет за всички банки. Заяви, че доста млади хора имат желание да инвестират и започнат бизнес. Има голям интерес при специалната програма с финансиране до 50 000 лева за малки проекти.

Директорите на банкови клонове в Разград изразиха надежда, че привличането на външни инвестиции и наличието на оперативни програми е необходимо условие за развитието на региона. От своя страна, Областният управител посочи, че европейското финансиране ще съживи бизнеса и икономиката в Област Разград.

Банковите представители получиха от Петър Василев първите си коледно-новогодишни подаръци.Към началото на страницата