Петър Василев поздрави хората с увреждания

03.12.2014

Областният управител на Разград обеща да им подсигури помощни средства

Навръх Международния ден на хората с увреждания, Областният управител на Разград Петър Василев лично ги поздрави, като им пожела вяра в доброто, житейска воля и оптимизъм.

„Давам си сметка, че гражданите със специфични потребности имат необходимост от подкрепата на държавните институции и от пълноценен живот! Уверявам Ви, че в качеството си на представител на държавата ще търся по-добри и качествени решения на наболелите Ви проблеми.” каза още Петър Василев и заяви, че благодарение на сключено споразумение за сътрудничество със СНЦ „Одисея” ще подсигури помощни средства на хората с увреждания. Той зачете поздравителния адрес от народния представител д-р Валентин Василев.

Отбелязана бе и 25-годишнината на Съюза на инвалидите. Към момента в Разград инвалидите са 490. Заедно с лицата в неравностойно положение в Раковски и Дянково наброяват 600, посочи Иванка Петкова, председател на Общинската организация на инвалите в Разград. Тя не пропусна да  благодари на Областния управител за дарената от него материалната помощ при организирането на тържеството.

Поздравления поднесе председателят на ОбС – Разград Милена Цанева. За доброто настроение се погрижи Капански ансамбъл – Разград.Към началото на страницата