Колоездачът Мирослав Минчев е спортист номер 1 на област Разград за 2020 г.

17.12.2020

Състезателят по колоездене Мирослав Минчев е най-добрият спортист на област Разград за 2020 г. Това определи Постоянната областна комисия за развитие на младежта и спорта на свое заседание, проведено неприсъствено заради ситуацията с пандемията от COVID-19 в страната.

   

  Изборът по традиция бе направен след номинации от седемте общини в областта. По предварително определен регламент община Разград имаше право да предложи 6 състезатели за включване в десетката, а останалите шест общини – по трима. Номинациите за 2020 година бяха общо 19. В гласуването, освен членовете на комисията, участваха и местни журналисти, които отразяват спортни теми. Така анкетните карти станаха общо 18. След гласуването сборът от точките на номинираните състезатели бе умножен по предварително обявени критерии, свързани с ранга на състезанията, на които са постигнати най-добрите резултати, с възрастовата група на спортиста и с това дали спортът е олимпийски или не.

 

  След прилагане на така регламентираната методика колоездачът Мирослав Минчев от СКК „Спринт“ /Разград/ събра 468 точки и оглави десетката. През тази година той завоюва XIмясто в дисциплината 1000 м. от място и VI място в дисциплината отборен спринт на Европейското първенство в Пловдив, проведено от 11 до 17 ноември в зала „Колодрума“. Подобри националния рекорд в дисциплината 1000 м. от място. Спечели I място на ДЛОШ за мъже в дисциплината 1000 м от място, зае I място в дисциплината бързина иIмясто на 1000 м.

 

   Второ място зае футболистът на ПФК „Лудогорец“ Антон Недялков с 441 точки. През годината той достигна до 1/32 финал на турнира лига Европа сезон 2019 – 2020, като в 20 мача, с 4 асистенции. Стана и републикански шампион в Първа професионална футболна лига за сезон 2019 – 2020 г, като изигра 35 мача, с 5 асистенции.

 

  На трето място бе класирана  Фатме Шабан състезател по борба на СКБ „Лютфи Ахмедов“ /Разград/ с 393 точки. През годината тя спечелиІ мястов категория до 53 кг. на Държавен личен отборен шампионат за кадетки до 18 години,І мястов категорията до 53 кг. на Държавното лично първенство за кадетки до 18 години. Бе удостоена с Купа за най-резултатен състезателна първенството, след нито една загубена точка и включена в националния отбор на жените за подготовка за Световно първенство.

 

 

 

  На четвърто място е състезателят по шахмат на ШК „Абритус“ /Разград/ Ивайло Енчев с 289 точки, на пето – Нурхай Зюлкюф, състезател по конен спорт от ККС с. Севар с 261 точки, на шесто – Владислав Димитров, състезател по лека атлетика на СКЛА „Лудогорец“ /Разград/ с 260 точки, на седмо – Цветалина Михайлова, състезател по борба на СКБ „Кубадън“ /Лозница/ с 232 точки, на осмо – Орлин Асенов, състезател по борба на СКБ „Осман Дуралиев“ /Исперих/ с 218 точки, на девето – футболистът Хюсеин Кельовлуев от ПФК „Лудогорец“ /втори отбор/ с 206 точки и на десето Хасан Хасан, състезател по борба на СКБ „Агросем“ /Острово/ със 170 точки. 

 

  Отбор на 2020 г. е ПФК „Лудогорец“.  Тимът достигна до 1/32 финал в престижния турнир лига Европа за сезон 2019/2020 г и през същия сезон стана републикански шампион.

 

  Най-перспективен млад състезател Хамди Басри, състезател по борба на СКБ „Лютфи Ахмедов“ /Разград/.

 

   Треньор на годината е Красен Цонев, СКЛА „Лудогорец“ /Разград/.

 

 

 За изминалата година са присъдени и 4 специални награди. Какви са те и кои са техните носители ще бъде обявено на 23 декември.

 

  Заради пандемията и противоепидемичните мерки церемония за награждаване на призьорите няма да има. Наградите ще им бъдат изпратени. 


 Към началото на страницата